top of page

SPLOŠNO IN ESTETSKO ZOBOZDRAVSTVO

PRVI PREGLED IN SVETOVANJE
Ob prvem pregledu izpolnite vprašalnik o zdravju, potem pregledamo stanje vaše ustne votline, zapišemo v kartoteko ter vam razložimo, kakšne zobozdravstvene storitve potrebujete, koliko časa bo to približno trajalo ter tudi skupaj pogledamo približni finančni načrt.

KORENINSKO ZDRAVLJENJE
Koreninsko zdravljenje je večinoma potrebno zaradi preobsežnih karioznih defektov, globokih plomb, poškodbe zoba ali pa zaradi načrtovanega protetičnega zdravljenja. V primerih, ko pride do vnetja zobnega živca – pulpitisa ali do odmrtja zoba (nekroza, gangrena), je potrebno tak zob čimprej zdraviti, da ne pride do razširitve procesa na kostno tkivo. Če se zoba ne zdravi pravočasno, lahko v najhujših primerih pride do ekstrakcije zoba.

IMPLANTOLOGIJA
Moderne stomatologije, ki pacientu omogoča popolno funkcionalno in estetsko rehabilitacijo, si danes ne moremo več predstavljati brez implantologije oz. implantoprotetike. Implantologija je veja stomatologije, ki predstavlja kombinacijo protetike in oralne kirurgije. Zobni implantati so danes v svetu ena izmed pogostejših rešitev protetičnih težav v estetskem zobozdravstvu. ​V GDENT - u vam med različnimi možnostmi nadomesčanja manjkajočih zob ponujamo tudi možnost kirurške vsaditve zobnih implantatov. Implantati oz. zobni vsadki so posebni vijaki, ki predstavljajo umetno korenino zoba in tako nadomestijo manjkajoči zob.

Glede na vaše zdravstveno stanje vam lahko predlagamo vsaditev implantatov kot: nadomestitev posameznega zoba ali več manjkajočih zob v vrzeli ali v skrajšani zobni vrsti, implantati pri brezzobih čeljustih.

FIKSNA PROTETIKA
Zob, ki potrebuje protetično oskrbo, lahko rekonstruiramo na več načinov. Izdelamo vam lahko različne vrste zobnih prevlek in mostičkov, porcelanske luske, inlaye in onlaye. Zobne prevleke in mostički
Pri močno uničenem zobu, ki ga z zalivko ne moremo več kvalitetno obnoviti, izdelamo zobno prevleko.

Izdelamo vam lahko kovinsko keramične prevleke ter tudi brezkovinske oz. polnokeramične prevleke. Prednost polnokeramičnih nadomestkov je minimalno invazivna tehnika, ter biokompatibilnost materialov, kar pomeni popolno prijaznost do organizma, hkrati pa se dosega tudi vrhunske estetske rezultate. Keramika se obnaša podobno kot naravni zob, zato polnokeramične prevleke v ustih težko razločimo od naravnih zob.

SNEMNA PROTETIKA
Kadar status vaših zob več ne dopušča izdelave fiksno protetičnih nadomestkov in se ne odločite za implantate, lahko manjkajoče zobe nadomestimo z delno ali totalno protezo. Protetiko izdelujemo po strogih strokovnih načelih in standardih, veliko pozornost pa skupaj z vami posvetimo estetiki vseh izdelkov, kjer vi sodelujete pri izbiri barve, oblike ter skladnosti linij proteze z vašim obrazom.

BRUKSIZEM ALI ŠKRIPANJE Z ZOBMI
Čeprav ljudje škripajo z zobmi zaradi stresa in skrbi, pa se škripanje pojavlja ponavadi ponoči med spanjem, zaradi nenormalnega ugriza, manjkajočih, ali rotiranih zob. Kako vemo da ponoči škripamo: po pripovedi partnerja, po obrabljenih zobeh, glavobolih zjutraj, ter bolečinah v čeljustnem sklepu.

Kronično škripanje lahko pripelje do obrabe zob v taki meri, da je obrabljene zobe treba nadomeščati s prevlekami in mostički. Za preprečitev obrabe zob vam zobozdravnik izdela nočno opornico ali ščitnik.

bottom of page